Căutare pe site:

Vizitatori unici:

free counters

Contacteaza-ne pe Facebook:

 
 

Vizite pe acest site:

  • Număr afișări articole : 1635015

Despre facultate

Anul 2017 reprezintă momentul aniversării a 25 de ani de la înființarea învățământului economic universitar la Ploiești.

Schimbările survenite după anul 1989, impuse de dezvoltarea socială și culturală a municipiului Ploiești, au dus la decizia înființării unor noi specializări. Astfel, în anul 1992, pe platforma Institutului de Petrol și Gaze, s-au pus bazele unei noi facultăți, Facultatea de Litere și Științe, în a cărei componență au fost, până în anul 2002, specializările economice, și anume: Contabilitate și Informatică de Gestiune, Merceologie, Economia comerțului, turismului și serviciilor, Management și Finanțe Bănci.

Începând cu anul 2002 se înființează o nouă facultate, Facultatea de Științe Economice, în a cărei componență intră specializările învățământului economic universitar.

În anul 2004, a fost înființată specializarea Informatică Economică având la bază experiența acumulată în cadrul specializării Contabilitate și Informatică de Gestiune.

În prezent, Facultatea de Științe Economice reprezintă o componentă importantă a Universității Petrol –Gaze din Ploiești atât prin numărul studenților și cadrelor didactice, cât și prin specializările oferite. Cele două departamente ale facultății noastre susțin 6 specializări la licență, învățământ cu frecvență, 2 specializări la licență, învățământ la distanță și 7 specializări la nivel de masterat.

În cei 25 de ani de existență a învățământului economic universitar la Ploiești, acesta a cunoscut o dezvoltare continuă, atât din punct de vedere al specializărilor și formelor de studiu oferite, cât și din punct de vedere al cadrelor didactice care deservesc aceste specializări.

Facultatea de Științe Economice se străduiește să-și construiască viitorul, bucurându-se de studenți foarte bine pregătiți și de cadre didactice de elită care depun un efort admirabil în a călăuzi studenții pe drumul cunoașterii, cu competență, responsabilitate și înalt profesionalism.

Domeniul economic are un loc bine definit în universal cunoașterii, iar educația va face tot mai mult diferența între națiunile care progresează.

Studenții și masteranzii pot lua parte activ la activitatea de cercetare științifică din facultate, au posibilitatea de a beneficia de burse prin programe ERASMUS, au acces liber la bibliotecă și la sala de sport, dispun de dotări de ultimă generație ale laboratoarelor de informatică economică.

Facultatea dispune de o revista indexată in 7 baze de date internaționale.