Search on the site:

Unique visitors:

free counters

Contacteaza-ne pe Facebook:

 
 

Visits on this site:

  • Articles View Hits : 1625714

Descrierea specializării

Programul de masterat "Administrarea şi Finanţarea proiectelor de dezvoltare" îşi propune realizarea unei orientări adecvate în cariera masteranzilor în concordanţă cu cerinţele actuale, la nivel european şi internaţional. Pentru aceasta, programul furnizează un cadru de învăţare şi cercetare care permite absolvenţilor să se angajeze corespunzător pe piaţa muncii şi să continue studiile universitare prin program doctoral.
Absolvenţii specializării „Administrarea şi finanţarea proiectelor economice" vor fi capabili ca pe baza cunoaşterii metodelor de cercetare şi evaluare să întocmească şi să promoveze proiecte de dezvoltare care să corespundă standardelor europene în domeniul performanţelor economico-financiare. Totodată, programul îşi propune să dezvolte capacitatea masteranzilor de a integra eforturile diferiţilor agenţi economici în strategii în care să îmbine rigurozitatea specifică ştiinţelor exacte şi a celor economice cu motivaţia şi creativitatea întreprinzătorilor.

 

Natura şi structura principalelor competenţe generale şi de specialitate se prezinta, în principal, astfel:

  • disponibilitatea pentru combinarea limbajului economico-financiar cu restul componentelor esenţiale ale comunicării;
  • capacitatea de a optimiza raporturile dintre program, strategie şi plan;
  • formarea şi dezvoltarea aptitudinilor de lucru în echipă;
  • capacitatea de a negocia în condiţiile concurenţiale specifice unui spaţiu economic şi a unor modele culturale diferite;
  • abilitatea de analiză, evaluare şi administrare a afacerilor în contectul convergenţei economiei noastre naţionale la Uniunea Europeană Economică şi Monetară.